Schované slanečky (A. Martišová)
Suroviny: 6 slanečkových filetů, 50-60 dkg mrkve, 4 velké cibule, 1 větší rajský protlak, tři čtvrtě skleničky oleje, 2 bobkové listy, 10 pepřů, 5 nových koření, sůl, ocet, lžíce cukru.
Postup: 2 hodiny předem filety namočíme do mléka, sníží se slanost. Mrkev dáme vařit ve slupce. Nakrájené cibule zesklovatíme na oleji, pak přidáme uvařenou oloupanou mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle, zalijeme protlakem a trochou vody, přidáme koření a za občasného míchání dusíme pod pokličkou 20 minut. Ochutíme cukrem, octem – se solí opatrně, filety jsou slané. Filety nakrájíme na asi 1 cm široké proužky a střídavě s mrkví klademe do misky, končíme mrkví, dáme do druhého dne odležet do ledničky. Rohlík.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A POSLUCHAČI ČESKÉHO ROZHLASU SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka