Rýžový nákyp se švestkami

Když použijete trochu černé rýže, bude nákyp pěkně růžový.

Ingredience
  • necelý hrnek kulatozrnné rýže a zbytek doplníme černou rýží (1-2 lžíce)
  • 1 l mléka
  • máslo
  • sůl
  • skořice
  • švestky – čerstvé nebo kompot
  • máslo

Postup:

  1. Zapékací mísu štědře vymažeme máslem, vsypeme rýži a zalijeme mlékem se špetkou soli.
  2. Povrch poklademe půlkami švestek, poprášíme skořicí, přidáme lupínky másla a dáme do předehřáté trouby zapéci. Mléko by se mělo úplně vstřebat.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...

Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Lidský faktor

Lidský faktor

Koupit

Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová