Rýžový nákyp se švestkami
Když použijete trochu černé rýže, bude nákyp pěkně růžový.
Ingredience
- necelý hrnek kulatozrnné rýže a zbytek doplníme černou rýží (1-2 lžíce)
- 1 l mléka
- máslo
- sůl
- skořice
- švestky – čerstvé nebo kompot
- máslo
Postup:
- Zapékací mísu štědře vymažeme máslem, vsypeme rýži a zalijeme mlékem se špetkou soli.
- Povrch poklademe půlkami švestek, poprášíme skořicí, přidáme lupínky másla a dáme do předehřáté trouby zapéci. Mléko by se mělo úplně vstřebat.
Související
-
Rýžový nákyp s jablky
Vděčná rychlovka, kterou můžete jíst za tepla i za studena nebo si ji vzít do krabičky na oběd do práce. Vychází to na 4 větší porce, nebo na 5 menších.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.