Rýžový nákyp se švestkami

Když použijete trochu černé rýže, bude nákyp pěkně růžový.

Ingredience
  • necelý hrnek kulatozrnné rýže a zbytek doplníme černou rýží (1-2 lžíce)
  • 1 l mléka
  • máslo
  • sůl
  • skořice
  • švestky – čerstvé nebo kompot
  • máslo

Postup:

  1. Zapékací mísu štědře vymažeme máslem, vsypeme rýži a zalijeme mlékem se špetkou soli.
  2. Povrch poklademe půlkami švestek, poprášíme skořicí, přidáme lupínky másla a dáme do předehřáté trouby zapéci. Mléko by se mělo úplně vstřebat.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Nenechte si ujít kouzlo staré Číny s Hankou Maciuchovou

Ondřej Kepka, režisér a moderátor

tajny_denik.jpg

Tajný deník čínské císařovny

Koupit

Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si, která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.