Rýžový nákyp se švestkami
Když použijete trochu černé rýže, bude nákyp pěkně růžový.
Ingredience
- necelý hrnek kulatozrnné rýže a zbytek doplníme černou rýží (1-2 lžíce)
- 1 l mléka
- máslo
- sůl
- skořice
- švestky – čerstvé nebo kompot
- máslo
Postup:
- Zapékací mísu štědře vymažeme máslem, vsypeme rýži a zalijeme mlékem se špetkou soli.
- Povrch poklademe půlkami švestek, poprášíme skořicí, přidáme lupínky másla a dáme do předehřáté trouby zapéci. Mléko by se mělo úplně vstřebat.
Související
-
Rýžový nákyp s jablky
Vděčná rychlovka, kterou můžete jíst za tepla i za studena nebo si ji vzít do krabičky na oběd do práce. Vychází to na 4 větší porce, nebo na 5 menších.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.