Rychlá buchta
Cení se chuť i rychlost...
Suroviny a postup: Ušleháme 5 žloutků s 26 dkg cukru a jedním vanilkovým cukrem. Pak vešleháme 1 dcl vlahé vody, 1 dcl oleje, 25 dkg hladké mouky s jedním práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh. Tři čtvrtiny hmoty dáme na vymazaný a vysypaný plech, do zbytku přimícháme kakao, navrstvíme na světlé těsto a povrch přelijeme horkým pudinkem uvařeným ze tří čtvrtin litru mléka a dvou pudinkových prášků a trochy cukru. Upečeme a necháme zchladnout, pak potřeme směsí z jedné ušlehané šlehačky, jedné kysané smetany a ztužovače šlehačky. Cukrem šetříme! Můžeme ještě posypat strouhanou čokoládou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU MARIE SOUSTRUŽNÍKOVÁ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.