Rybí omeleta s hráškem
Rychlejší už to snad ani nemůže být!
Ingredience
- 1 konzervička tuňáka (80-100 g)
- 4 vejce
- 1 lžička jemné strouhanky
- šálek mraženého hrášku
- sůl
- případně i pepř
- olej na smažení
- Maso tuňáka rozdrobíme na pánev s trochou oleje, přidáme mražený hrášek, který jsme předtím propláchli na sítu horkou vodou.
- Vejce rozkvedláme se lžičkou strouhanky, osolíme a vlijeme na zahřátého tuňáka a hrášek. Opečeme, až začnou okraje zlátnout.
- Opatrně obrátíme a opečeme i po druhé straně. Připravujeme buď jednu velkou omeletu, nebo suroviny rozdělíme na půl a celý postup zopakujeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.