Rybí omeleta s hráškem

Rychlejší už to snad ani nemůže být!

Ingredience
  • 1 konzervička tuňáka (80-100 g)
  • 4 vejce
  • 1 lžička jemné strouhanky
  • šálek mraženého hrášku
  • sůl
  • případně i pepř
  • olej na smažení
  1. Maso tuňáka rozdrobíme na pánev s trochou oleje, přidáme mražený hrášek, který jsme předtím propláchli na sítu horkou vodou.
  2. Vejce rozkvedláme se lžičkou strouhanky, osolíme a vlijeme na zahřátého tuňáka a hrášek. Opečeme, až začnou okraje zlátnout.
  3. Opatrně obrátíme a opečeme i po druhé straně. Připravujeme buď jednu velkou omeletu, nebo suroviny rozdělíme na půl a celý postup zopakujeme.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.