Rybí omeleta s hráškem
Rychlejší už to snad ani nemůže být!
Ingredience
- 1 konzervička tuňáka (80-100 g)
- 4 vejce
- 1 lžička jemné strouhanky
- šálek mraženého hrášku
- sůl
- případně i pepř
- olej na smažení
- Maso tuňáka rozdrobíme na pánev s trochou oleje, přidáme mražený hrášek, který jsme předtím propláchli na sítu horkou vodou.
- Vejce rozkvedláme se lžičkou strouhanky, osolíme a vlijeme na zahřátého tuňáka a hrášek. Opečeme, až začnou okraje zlátnout.
- Opatrně obrátíme a opečeme i po druhé straně. Připravujeme buď jednu velkou omeletu, nebo suroviny rozdělíme na půl a celý postup zopakujeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka