Těstovinová omeleta
Aneb když zbude trochu vařených těstovin...
Ingredience
- 2 hrnky vařených těstovin
- 2-3 lžíce oleje
- 200 g uzeného masa vařeného
- 2 vejce
- půl šálku mléka
- sůl
Postup:
- Uvařené těstoviny smícháme s nakrájeným masem, zakápneme olejem a pak rozprostřeme na dvě větší pánve, dobře vymaštěné.
- V mléce rozkvedláme vajíčka, lehce osolíme a zalijeme tím těstoviny s masem na obou pánvích, pomalu pečeme.
- Když se vejce zdola srazí, opatrně omeletu obrátíme a dopečeme i po druhé straně.
Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever a Božena Tompichová!
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.