Těstovinová omeleta

Aneb když zbude trochu vařených těstovin...

Ingredience
  • 2 hrnky vařených těstovin
  • 2-3 lžíce oleje
  • 200 g uzeného masa vařeného
  • 2 vejce
  • půl šálku mléka
  • sůl

Postup:

  1. Uvařené těstoviny smícháme s nakrájeným masem, zakápneme olejem a pak rozprostřeme na dvě větší pánve, dobře vymaštěné.
  2. V mléce rozkvedláme vajíčka, lehce osolíme a zalijeme tím těstoviny s masem na obou pánvích, pomalu pečeme.
  3. Když se vejce zdola srazí, opatrně omeletu obrátíme a dopečeme i po druhé straně.

Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever a Božena Tompichová!

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.