Ricottové placičky
Ricotta přijme chuť slanou i sladkou...
Ingredience
- půl ricotty
- půl polotučného tvarohu
- 1 vejce
- 1 vrchovatá lžíce cukru
- 2 lžíce oleje
- hrst rozinek
- asi půl hrnku hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- 1 jablko
- mletá skořice
Postup:
- Smícháme ricottu, tvaroh, cukr, vejce, olej, oloupané a nastrouhané jablko, rozinky a skořici.
- Postupně, podle potřeby, přidáváme mouku s prosátým kypřicím práškem.
- Z těsta odebíráme lžicí stejně velké kousky, klademe je na pečicí papír na plechu a lehce rozetřeme na placičky.
- Pečeme ve středně předehřáté troubě, když zespodu zezlátnou, opatrně je otočíme a dopečeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?