Řezy z jablečného moštu
Příjemně vláčný moučník.
Ingredience
- 300 g hladké mouky nebo směsi půl na půl s polohrubou
- 1 kypřicí prášek
- půl litru jablečného moštu
- hrst rozinek
- šálek oleje
- šálek cukru
- 1 vanilkový cukr
- mletá skořice
- špetka soli
- 3-4 jablka
- tuk a mouka do formy nebo pečicí papír
Postup:
- V kastrolku svaříme mošt s vanilkovým cukrem a lžičkou mleté skořice a necháme vystydnout.
- Do mouky vmícháme kypřicí prášek.
- Do zchladlého moštu přidáme cukr a olej a touto směsí zaděláme hladké těsto.
- Nakonec do těsta vmícháme rozinky, hrubě nastrouhaná oloupaná jablka a špetku soli.
- Hotové těsto nalijeme do formy – buď vymazané a vysypané nebo vyložené pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka