Řezy s jahodovým krémem

Loučení s jahodovou sezónou.

Suroviny:

2 hrnky polohrubé mouky

3 vejce

tři čtvrtiny hrnku cukru

1 citronový cukr

1 hrnek mléka

půl hrnku oleje

1 kypřicí prášek

1 větší jablko

špetka soli

1 sáček Smetanová náplň (s jahodami)

400-500 ml šlehačky

čerstvé nebo kompotované jahody na ozdobu

Postup:

  1. Elektrickými metličkami ušleháme vejce s cukrem a citronovým cukrem.
  2. Přišleháme olej, pak mléko, hrubě nastrouhané jablko a nakonec mouku s prosátým kypřicím práškem a špetku soli.
  3. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme.
  4. Krém připravíme podle návodu na sáčku, naneseme ho na vychladlý moučník a ještě ozdobíme jahodami.

Související