Řezy s jahodovým krémem
Loučení s jahodovou sezónou.
Suroviny:
2 hrnky polohrubé mouky
3 vejce
tři čtvrtiny hrnku cukru
1 citronový cukr
1 hrnek mléka
půl hrnku oleje
1 kypřicí prášek
1 větší jablko
špetka soli
1 sáček Smetanová náplň (s jahodami)
400-500 ml šlehačky
čerstvé nebo kompotované jahody na ozdobu
Postup:
- Elektrickými metličkami ušleháme vejce s cukrem a citronovým cukrem.
- Přišleháme olej, pak mléko, hrubě nastrouhané jablko a nakonec mouku s prosátým kypřicím práškem a špetku soli.
- Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme.
- Krém připravíme podle návodu na sáčku, naneseme ho na vychladlý moučník a ještě ozdobíme jahodami.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.