Řezy s jahodovým krémem

Loučení s jahodovou sezónou.

Suroviny:

2 hrnky polohrubé mouky

3 vejce

tři čtvrtiny hrnku cukru

1 citronový cukr

1 hrnek mléka

půl hrnku oleje

1 kypřicí prášek

1 větší jablko

špetka soli

1 sáček Smetanová náplň (s jahodami)

400-500 ml šlehačky

čerstvé nebo kompotované jahody na ozdobu

Postup:

  1. Elektrickými metličkami ušleháme vejce s cukrem a citronovým cukrem.
  2. Přišleháme olej, pak mléko, hrubě nastrouhané jablko a nakonec mouku s prosátým kypřicím práškem a špetku soli.
  3. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme.
  4. Krém připravíme podle návodu na sáčku, naneseme ho na vychladlý moučník a ještě ozdobíme jahodami.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.