Ořechové řezy

Vynaložená práce se vrátí v podobě luxusního moučníku!

Suroviny:

300 g hladké mouky

110 g másla

75 g cukru moučky

1 lžíce rumu

2 vejce

půl kypřicího prášku

2 lžíce mléka

citronová kůra

pikantnější marmeláda

4 lžíce vody s 200 g cukru

200 g másla

200 g jemně mletých

200 g hrubě nasekaných ořechů

Postup:

  1. Z mouky, másla, cukru moučky, rumu, vajec, prášku, citronové šťávy a mléka zpracujeme těsto.
  2. Těsto vyválíme, dáme na pečicí papír na plech a pečeme ve středně předehřáté troubě do jemně růžova. Vytáhneme a hned za horka potřeme rozmíchanou pikantní marmeládou.
  3. Ve 4 lžicích vody svaříme cukr a máslo, vhodíme mleté i sekané ořechy, krátce povaříme, nalijeme na marmeládu, rozetřeme a ještě zapečeme.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.