Ananasové šťavnaté řezy
Není to složité – jen míchat, míchat…
Suroviny:
1 ananasový kompot
necelý hrnek polohrubé mouky
půl hrnku cukru
2 vejce
1 lžíce kakaa
půl lžičky sody bikarbony nebo půl kypřicího prášku
NÁPLŇ: 2 Lučiny
lžíce cukru moučky
1 vanilkový cukr
1 kelímek vanilkového pudinku se šlehačkou
mandle na posypání
Postup:
- Ananasový kompot rozmixujeme i se šťávou, přidáme cukr, vejce a mouku prosátou s kakaem a sodou, promícháme a nalejeme na plech vyložený pečicím papírem. Ve středně předehřáté troubě pečeme asi půl hodiny.
- Připravíme náplň: lučiny smícháme s cukry i pudinkem se šlehačkou. Výsledek natřeme na vychladlý korpus. Moučník nakonec posypeme posekanými mandlemi a dáme ztuhnout do lednice.
Související
-
Salát z kysaného zelí s ananasem
Kysané zelí je bohatým zdrojem vitamínu C – zejména tedy to doma připravované. Chránilo námořníky na dlouhých plavbách před kurdějemi a prospěje i nám – „suchozemců...
-
Ananas s kávovou omáčkou
Suroviny: Čerstvý ananas, 1 polévková lžíce másla, 1 polévková lžíce třtinového cukru, 4 polévkové lžíce smetany, 1 kávová lžička jemně mleté kávy.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka