BE-BE řezy

To dvojí „B“ můžete překládat i jako báječné, božské…

Suroviny:

4 balení Be-Be sušenek

1 l polotučného mléka

2 vanilkové pudinky v prášku

asi 5 lžic cukru

2 kelímky zakysané smetany

1 šlehačka

kakao

1 ztužovač  šlehačky

 

Postup:

  1. Z mléka, pudinků a poloviny cukru uvaříme pudink a necháme trochu zchladnout – povrch můžeme poprášit cukrem moučkou, neměl by se vytvořit škraloup.
  2. Ušleháme šlehačku se ztužovačem, do zakysané smetany vmícháme druhou polovinu cukru a lehce obě hmoty smícháme.
  3. Na plech vyskládáme vrstvu sušenek, natřeme na ni polovinu pudinku, naskládáme další vrstvu sušenek, na ni natřeme druhou polovinu pudinku, znovu zakryjeme sušenkami a všechno potřeme smetanovým krémem.
  4. Opatrně přetáhneme potravinářskou fólií a dáme do lednice přes noc proležet.
  5. Před podáváním lehce poprášíme kakaem.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.