BE-BE řezy
To dvojí „B“ můžete překládat i jako báječné, božské…
Suroviny:
4 balení Be-Be sušenek
1 l polotučného mléka
2 vanilkové pudinky v prášku
asi 5 lžic cukru
2 kelímky zakysané smetany
1 šlehačka
kakao
1 ztužovač šlehačky
Postup:
- Z mléka, pudinků a poloviny cukru uvaříme pudink a necháme trochu zchladnout – povrch můžeme poprášit cukrem moučkou, neměl by se vytvořit škraloup.
- Ušleháme šlehačku se ztužovačem, do zakysané smetany vmícháme druhou polovinu cukru a lehce obě hmoty smícháme.
- Na plech vyskládáme vrstvu sušenek, natřeme na ni polovinu pudinku, naskládáme další vrstvu sušenek, na ni natřeme druhou polovinu pudinku, znovu zakryjeme sušenkami a všechno potřeme smetanovým krémem.
- Opatrně přetáhneme potravinářskou fólií a dáme do lednice přes noc proležet.
- Před podáváním lehce poprášíme kakaem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.