Kompotové řezy
Je čas udělat ve spíži místo novým kompotům!
Suroviny:
1 švestkový kompot (obsah 720-750 ml)
2 hrnky polohrubé mouky
tři čtvrtě hrnku cukru
1 vanilkový cukr
2 vejce
půl hrnku oleje
1 kypřicí prášek
případně ještě švestky na povrch
Postup:
- Rozmixujeme kompot i se šťávou.
- V míse elektrickými metličkami ušleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, přišleháme olej a předem rozmixovaný kompot.
- Nakonec vmícháme a prošleháme mouku s prosátým práškem.
- Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem, poklademe půlkami švestek a ve středně předehřáté troubě upečeme. Podobně můžeme připravit řezy z meruňkového kompotu.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka