Řezy s červenou řepou
Červená řepa udělá zajímavý efekt na řezu. Nevážíme, měříme objem.
Ingredience
- 500 ml mouky (400 ml polohrubé a 100 ml hladké)
- 250 ml mléka
- 150 ml cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 kypřicí prášek
- 2 vejce
- 50 ml rozpuštěného másla a 50 ml oleje
- špetka soli
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička strouhané citronové kůry
- 1-2 vařené nebo pečené červené řepy
Postup:
- Ušleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a rozpuštěné – ale ne horké – máslo a nakonec mléko.
Do tekuté směsi postupně zašleháme mouky s kypřicím práškem a špetkou soli, přidáme citronovou šťávu a kůru, nakonec vmícháme hrubě nastrouhanou červenou řepu.
- Těsto vlijeme na plech s pečicím papírem a v troubě předehřáté na 175 stupňů upečeme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.