Rajská polévka s fazolemi

Využijte fazole zbylé z jiného jídla nebo použijte fazole konzervované.

Ingredience
  • 250 g passaty (pasírovaná rajčata)
  • 1 menší cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 bujonová kostka nebo půl litru vývaru
  • 2 lžíce jemné dětské krupičky
  • sterilované fazole, zelené bylinky, případně trochu cukru

Postup:

  1. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, osmahneme na tom pasírovaná rajčata, přidáme vývar nebo bujónovou kostku a půl litu vody.
  2. Povaříme, zahustíme krupičkou, chuť můžeme doladit špetkou cukru.
  3. Na talíři pak přidáme sterilované nebo uvařené fazole a zelené bylinky.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.