Rajská polévka s fazolemi
Využijte fazole zbylé z jiného jídla nebo použijte fazole konzervované.
Ingredience
- 250 g passaty (pasírovaná rajčata)
- 1 menší cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 bujonová kostka nebo půl litru vývaru
- 2 lžíce jemné dětské krupičky
- sterilované fazole, zelené bylinky, případně trochu cukru
Postup:
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, osmahneme na tom pasírovaná rajčata, přidáme vývar nebo bujónovou kostku a půl litu vody.
- Povaříme, zahustíme krupičkou, chuť můžeme doladit špetkou cukru.
- Na talíři pak přidáme sterilované nebo uvařené fazole a zelené bylinky.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.