Rajská polévka s fazolemi
Využijte fazole zbylé z jiného jídla nebo použijte fazole konzervované.
Ingredience
- 250 g passaty (pasírovaná rajčata)
- 1 menší cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 bujonová kostka nebo půl litru vývaru
- 2 lžíce jemné dětské krupičky
- sterilované fazole, zelené bylinky, případně trochu cukru
Postup:
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, osmahneme na tom pasírovaná rajčata, přidáme vývar nebo bujónovou kostku a půl litu vody.
- Povaříme, zahustíme krupičkou, chuť můžeme doladit špetkou cukru.
- Na talíři pak přidáme sterilované nebo uvařené fazole a zelené bylinky.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.