Pražská štika

Nevím, jestli v pražské části Vltavy ulovíte… Suroviny a postup: Štiku nakrájíme na slabé podkovy. Asi 3 lžíce sardelové pasty utřeme se 100 g másla, šťávou z půlky citronu a pepřem. Každou podkovu natřeme touto směsí a položíme na pekáč, zalijeme sklenkou sladké smetany a pečeme ve vyhřáté troubě asi na 200 stupňů.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A MILENA POSPÍCHALOVÁ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.