Pórková smetanová polévka

Pórek obsahem vlákniny podporuje činnost střev, má i mírně  močopudné účinky a obsah fosforu prospívá mozkové činnosti.

Ingredience
  • 1 pórek
  • 2+1 lžíce másla
  • 1 menší cibule
  • 3 lžíce jemné dětské krupičky
  • 1 šálek smetany
  • sůl

Postup:

  1. Pórek překrojíme na zelenou a bílou část, z bílé odkrojíme kořínky. Zelenou část podélně rozkrojíme a propláchneme, bývá tam zanesená hlína.
  2. Na 2 lžicích másla zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme nakrájený pórek, ale ze zelené části si ještě trochu odložíme. Zalijeme litrem vody, osolíme, povaříme a pak za stálého míchání přisypáváme asi 3 lžíce jemné dětské krupičky.
  3. Dovaříme, přilijeme smetanu a necháme přejít var.
  4. Rozmixujeme.
  5. Odloženou nakrájenou zelenou část pórku na lžíci másla krátce opečeme a tím pak doplníme jednotlivé porce na talířích.

    Mohlo by vás zajímat