Pórková polévka s droždím
Suroviny: 2-3 pórky, 2 lžíce másla, kostička droždí, jíška ze dvou lžic másla a 2 lžic hladké mouky, vývar, sůl, pepř, petrželka.
Postup: Omytý a nakrájený pórek osmahneme na másle, přidáme nadrobené droždí a za stálého míchání ho také osmahneme. Zalijeme litrem vývaru (může být z kostky), podle chuti osolíme, opepříme, přivedeme k varu a zahustíme jíškou. Na talíři zdobíme petrželkou, můžeme přidat i na kostičky nakrájenou a osmaženou housku.
Dobrou chuť vám přeje Milena Nováková a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.