Polévka z lískových oříšků
200g čerstvých lískových oříšků, 5 vajec, litr drůbežího vývaru, 400ml smetany, mouka, máslo, sůl, pepř a podravka. Vejce uvaříme natvrdo (9 minut), potom je ochladíme ve studené vodě, oloupeme a oddělíme bílky a žloutky. Oříšky vmícháme do žloutků a rozmixujeme. Drůbeží vývar povaříme a zahustíme ho slabě směsí mouky a másla. Za stálého míchání přidáme smetanu a rozmixovanou směs oříšků a žloutků. Na míchání použijeme metlu na sníh. Krátce ještě povaříme, dochutíme podravkou a pepřem a můžeme podávat.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.