Pohankové bezlepkové řezy

Pečení pro bezlepkovou dietu není složité, jen je potřeba použít správné suroviny.

Ingredience
  • 300 g pohankové mouky
  • 200 g rýžové mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • špetka soli
  • 180 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 250 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • hrst sušených brusinek

Postup:

  1. Smícháme mouky s práškem a špetkou osli.
  2. Vejce rozmícháme s oběma cukry, přidáme mléko a olej a nakonec postupně zapracováváme moučnou směs.
  3. Nakonec vmícháme opláchnuté brusinky a těsto vlijeme na pekáček vyložený pečicím papírem.
  4. Pečeme ve středně předehřáté troubě – 170 stupňů Celsia.

Související