Pohanka se selským bokem

Pohanka se nám vrací do kuchyně a to je dobře, je našemu zdraví prospěšná.

Postup:

  1. Pohanku propláchneme, zalijeme dvěma šálky vody (poměr jako u rýže – 1:2), osolíme, přidáme lžičku oleje a přivedeme k  varu. Oheň stáhneme a pod pokličkou dusíme asi 5 minut, pak necháme pod dekou půlhodinky dojít.
  2. Na dvou lžičkách oleje zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme na plátky nakrájený selský bok a rozpečeme ho.
  3. Takto připravené maso položíme na pohanku a na talíř přidáme sterilovanou okurku.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.