Pohanka se selským bokem
Pohanka se nám vrací do kuchyně a to je dobře, je našemu zdraví prospěšná.
Postup:
- Pohanku propláchneme, zalijeme dvěma šálky vody (poměr jako u rýže – 1:2), osolíme, přidáme lžičku oleje a přivedeme k varu. Oheň stáhneme a pod pokličkou dusíme asi 5 minut, pak necháme pod dekou půlhodinky dojít.
- Na dvou lžičkách oleje zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme na plátky nakrájený selský bok a rozpečeme ho.
- Takto připravené maso položíme na pohanku a na talíř přidáme sterilovanou okurku.
Související
-
Dejte šanci pohance. Předejdete nemocem jater, mozku i srdce a navíc je bezlepková
O pohance v poslední době slyšíme, že je to neprávem zapomenutý všelék. A bude na tom asi něco pravdy. Přestože jí lidé znali už před 2 000 lety, teď ji objevujeme znovu.
-
Zdravý nápoj se dá udělat nejen ze zázvoru, ale i z pohanky, skořice či majoránky
Na světě je spousta zajímavých surovin, ze kterých se dá připravit nápoj s ozdravnými účinky – nejrůznější čajové lístky, kůry exotických stromů, spousta bylin. Ale...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.