Pohanka se selským bokem
Pohanka se nám vrací do kuchyně a to je dobře, je našemu zdraví prospěšná.
Postup:
- Pohanku propláchneme, zalijeme dvěma šálky vody (poměr jako u rýže – 1:2), osolíme, přidáme lžičku oleje a přivedeme k varu. Oheň stáhneme a pod pokličkou dusíme asi 5 minut, pak necháme pod dekou půlhodinky dojít.
- Na dvou lžičkách oleje zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme na plátky nakrájený selský bok a rozpečeme ho.
- Takto připravené maso položíme na pohanku a na talíř přidáme sterilovanou okurku.
Související
-
Dejte šanci pohance. Předejdete nemocem jater, mozku i srdce a navíc je bezlepková
O pohance v poslední době slyšíme, že je to neprávem zapomenutý všelék. A bude na tom asi něco pravdy. Přestože jí lidé znali už před 2 000 lety, teď ji objevujeme znovu.
-
Zdravý nápoj se dá udělat nejen ze zázvoru, ale i z pohanky, skořice či majoránky
Na světě je spousta zajímavých surovin, ze kterých se dá připravit nápoj s ozdravnými účinky – nejrůznější čajové lístky, kůry exotických stromů, spousta bylin. Ale...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.