Pohanka se selským bokem

Pohanka se nám vrací do kuchyně a to je dobře, je našemu zdraví prospěšná.

Postup:

  1. Pohanku propláchneme, zalijeme dvěma šálky vody (poměr jako u rýže – 1:2), osolíme, přidáme lžičku oleje a přivedeme k  varu. Oheň stáhneme a pod pokličkou dusíme asi 5 minut, pak necháme pod dekou půlhodinky dojít.
  2. Na dvou lžičkách oleje zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme na plátky nakrájený selský bok a rozpečeme ho.
  3. Takto připravené maso položíme na pohanku a na talíř přidáme sterilovanou okurku.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.