Pohanka s uzeným masem
Moc dobrá chuťová kombinace!
Ingredience
- 1 šálek pohanky
- sůl
- lžička oleje
- uzený bůček – 2 plátky (může být i anglická slanina, selský bok apod.)
Postup:
- Pohanku propláchneme, v kastrolu zalijeme dvěma šálky vody (poměr jako u rýže), osolíme, kápneme oleje a přivedeme k varu.
- Pak oheň stáhneme, necháme pod pokličkou 5 minut dusit. Pak oheň vypneme, kastrol zabalíme do utěrky, uložíme pod deku a necháme dojít – asi 15-20 minut.
- Mezitím si na pánvi rozpečeme plátky bůčku nebo anglické slaniny a jimi pak hotovou pohanku na talíři obložíme.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.