Pohanka s uzeným masem
Moc dobrá chuťová kombinace!
Ingredience
- 1 šálek pohanky
- sůl
- lžička oleje
- uzený bůček – 2 plátky (může být i anglická slanina, selský bok apod.)
Postup:
- Pohanku propláchneme, v kastrolu zalijeme dvěma šálky vody (poměr jako u rýže), osolíme, kápneme oleje a přivedeme k varu.
- Pak oheň stáhneme, necháme pod pokličkou 5 minut dusit. Pak oheň vypneme, kastrol zabalíme do utěrky, uložíme pod deku a necháme dojít – asi 15-20 minut.
- Mezitím si na pánvi rozpečeme plátky bůčku nebo anglické slaniny a jimi pak hotovou pohanku na talíři obložíme.
Související
-
Pohanka – neprávem opomíjený všelék
Na území Česka lidé pěstovali pohanku, která je doma v Himálaji, od 12. století. Za svůj název vděčí Tatarům – pohanům, kteří ji sebou při svých nájezdech do Evropy vozili.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka