Plněný přírodní řízek
Pro menší jedlíky stačí jeden řízek, který po úpravě rozpůlíme.
Ingredience
- 1 silnější plátek vepřové krkovice
- 2 plátky anglické slaniny
- kousek sýra niva
- 1 lžíce sádla
- půl malé cibule
- sůl
Postup:
- Silnější plátek masa nakrojíme na dvojlist – nedokrojíme. Mírně naklepeme.
- Dovnitř vložíme plátek slaniny, pak nakrájenou nivu a znovu plátek slaniny. Sepneme párátky a na povrchu osolíme.
- Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, odhrneme ji stranou a na tuku po obou stranách opečeme maso.
- Podlijeme a udusíme do měkka. Podáváme třeba se špeclemi nebo s dušenou rýží nebo s bramborami…
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.