Plněné zapečené broskve
Sladká tečka za italským týdnem… Suroviny a postup: 4-5 pěkných tuhých broskví opláchneme, ponoříme je do vroucí vody a hned pak do studené – lépe půjdou sloupnout. Oloupané broskve rozkrojíme napůl a ještě trošku malinko vydlabeme. Dužinu smícháme s 5 dkg sekaných mandlí (předem spařených a oloupaných), 5 dkg másla a 5 dkg cukru moučky, můžeme přidat i sekané slupky z broskví a zakapeme vydatně citronem. Směsí naplníme půlky broskví, narovnáme na máslem vymazaný pekáček a ve střední troubě zapečeme asi 20 minut. Lze podávat i za studena.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.