Plněné houby
Nakupte větší žampiony… Suroviny a postup: Odřízneme nožky asi deseti žampionům, drobně pokrájíme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a utřený česnek, přidáme asi 4 lžíce strouhanky, osmahneme, pak přidáme zelenou petrželku, nakrájené houbové nožičky, asi 5 dkg drobně nakrájené šunky a 2 lžíce strouhaného parmezánu, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme. Žampiónové kloboučky naskládáme na olejem vymaštěný pekáček, naplníme je připravenou směsí a zakapeme olejem, zakryjeme a pečeme ve střední troubě necelou půlhodinku.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.