Pikantní kuře s játry
...a taky s pórkem. A tu pikantnost si řídíte vlastní chutí!
Suroviny:
400 g kuřecího masa z prsíček
300 g kuřecích jater
1 malý pórek
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce worcestrové omáčky
pepř
chilli omáčka
sůl
Postup:
1. Prsíčka nakrájíme na menší kostičky, opepříme a zakapeme olejem. Promícháme a necháme aspoň dvě hodiny odležet v chladu.
2. Pak na pánvi rozehřejeme zbytek oleje, přidáme naložené maso a ze všech stran opečeme. Až bude maso zatažené, osolíme a přidáme worcester. Dusíme, mícháme a odpařujeme tekutinu.
3. Když se tekutina odpaří, přidáme nakrájená jatýrka a restujeme, až jsou měkká, pak přidáme nakrájený pórek a ještě krátce opečeme.
4. Na talíři si každý podle chuti doplní chilli omáčkou, jako příloha je dobrá rýže nebo kousek pečiva.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka