Péřová buchta
200g hladké mouky, 200g moučkového cukru,1 prášek do pečiva,1dc oleje, 4 vejce, 2 zakysané smetany, 2 skořicové cukry a horký puding (1000 ml mléka + 2 van. pudingy,může být i čokoládový).Utřeme celá vejce s cukrem, přidáme olej, mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech. Uvaříme puding a horký ho nalijeme na syrové těsto. Troubu si předehřejeme na 250 stupňů. Po vložení plechu teplotu stáhneme na 200 stupňů a pečeme asi 15 minut. Na horkou buchtu dáme po lžících zakysanou smetanu a posypeme skořicovým cukrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka