Párky v nádivce
Zázrak zdravého vaření to zrovna není – bílé pečivo a uzenina. Ale jednou za čas by to snad mohlo projít, no ne?
Ingredience
- 9 rohlíků (den nebo dva dny starých)
- 4 vejce
- 5 nožiček párků
- mléko – asi půl litru i více
- petrželka
- sůl
- půl kávové lžičky muškátového květu
- sádlo a strouhanka do pekáče
- 200 g hermelínu nebo jiný sýr podle chuti
Postup:
- Rohlíky nakrájíme na kostičky, párky na kolečka.
- Do rohlíků vlijeme mléko s rozkvedlanými vejci, osolíme, okořeníme květem a promícháme. Nakonec vmícháme párky a nasekanou petrželku.
- Pekáček vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou a přemístíme do něj připravenou nádivku.
- Pečeme při190 stupních asi 30 minut, pak povrch poklademe plátky hermelínu a ještě krátce zapečeme, až se sýr rozpustí.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.