Párky v nádivce

Zázrak zdravého vaření to zrovna není – bílé pečivo a uzenina. Ale jednou za čas by to snad mohlo projít, no ne?

Ingredience
  • 9 rohlíků (den nebo dva dny starých)
  • 4 vejce
  • 5 nožiček párků
  • mléko – asi půl litru i více
  • petrželka
  • sůl
  • půl kávové lžičky muškátového květu
  • sádlo a strouhanka do pekáče
  • 200 g hermelínu nebo jiný sýr podle chuti

Postup:

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, párky na kolečka.
  2. Do rohlíků vlijeme mléko s rozkvedlanými vejci, osolíme, okořeníme květem a promícháme. Nakonec vmícháme párky a nasekanou petrželku.
  3. Pekáček vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou a přemístíme do něj připravenou nádivku.
  4. Pečeme při190 stupních asi 30 minut, pak povrch poklademe plátky hermelínu a ještě krátce zapečeme, až se sýr rozpustí.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.