Párky v nádivce
Zázrak zdravého vaření to zrovna není – bílé pečivo a uzenina. Ale jednou za čas by to snad mohlo projít, no ne?
Ingredience
- 9 rohlíků (den nebo dva dny starých)
- 4 vejce
- 5 nožiček párků
- mléko – asi půl litru i více
- petrželka
- sůl
- půl kávové lžičky muškátového květu
- sádlo a strouhanka do pekáče
- 200 g hermelínu nebo jiný sýr podle chuti
Postup:
- Rohlíky nakrájíme na kostičky, párky na kolečka.
- Do rohlíků vlijeme mléko s rozkvedlanými vejci, osolíme, okořeníme květem a promícháme. Nakonec vmícháme párky a nasekanou petrželku.
- Pekáček vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou a přemístíme do něj připravenou nádivku.
- Pečeme při190 stupních asi 30 minut, pak povrch poklademe plátky hermelínu a ještě krátce zapečeme, až se sýr rozpustí.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka