Ovesné sušenky

Přijdou k chuti nejen o Vánocích.

Suroviny:

200 g hladké mouky

160 g cukru

160 g másla/tuku

160 g ovesných vloček (drobnější)

150 g rozinek

2 vejce

2 vanilkové cukry

1 kávová lžička kypřicího prášku

citronová kůra

špetka soli

 

Postup:

  1. V míse utřeme cukr, vejce a máslo, pak přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. Pokud jsou rozinky velké, raději je překrájíme.
  2. Zabalíme do mikrotenu a dáme do ledničky odpočinout a zpracováváme až druhý den. Odebíráme malé kousky, v ruce utvoříme kuličky, trochu je rozplácneme a dáváme na pečicí papír na plechu. Dáváme dál od sebe, pečením nabydou.
  3. Pečeme asi 15 minut při teplotě kolem 170 stupňů.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

    Václav Žmolík, moderátor

    tajuplny_ostrov.jpg

    Tajuplný ostrov

    Koupit

    Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.