Orientální marinovaný kapr

Suroviny: 6 porcí kapra (1 porce 200g), 3 lžíce oleje, citrónová šťáva, sůl. Marináda: 3 větší tvrdá rajčata, 2 sterilované kapie v oleji, 2 velké cibule, 2 kyselé okurky, 1dc octa, osmina litru vody, lžička hořčice, 4 lžíce oleje, mletý pepř, worcestrová omáčka a sůl.

Postup: Porce kapra osolíme, zakapeme citrónovou šťávou a opečeme po obou stranách na oleji. Opečené porce vyndáme, necháme vychladnout a opatrně je vykostíme. Cibuli, rajčata, okurky nakrájíme na tenká kolečka, papriku na proužky. Do hlubší skleněné mísy vložíme porce kapra, pokryjeme je zeleninovou směsí a vše polijeme marinádou (smícháme zbylé ingredience a dobře promícháme). Necháme v chladničce dobře vychladnout a podáváme s chlebem.

autor: Petr Novotný

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.