Broskve a meruňky zavařené
Až se zima zeptá…
Ingredience
- 1 kg broskví a meruněk
- 500 g cukru
- případně na špičku nože kyseliny citronové
Postup:
- Broskve a meruňky opláchneme, vypeckujeme a rozkrájíme na menší kousky.
- Ve vhodném silnostěnném kastrolu nebo pekáči prosypeme cukrem, mírně podlijeme vodou, přidáme kyselinu citronovou a rozdusíme.
- Ještě za horka plníme do skleniček předem vypláchnutých horkou vodou, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
- Chceme-li mít zavařeninu hladkou, ještě před plněním do skleniček ji rozmixujeme. Zavařenina s kousky se výborně hodí například do jogurtů.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka