Broskve jsou skvělé na pleť i srdce

20. červenec 2022

Broskve jsou nejen lahodné, ale i zdravé. Jako první je začali pěstovat Číňané. Španělé je přivezli do Ameriky a odtamtud už putovaly do celého světa.

Je v nich spousta vitaminů, také hořčíku, draslíku a samozřejmě vlákniny. Jsou ideální pro správný chod našeho srdce, které čerpá energii z mastných kyselin a sacharidů.

I díky tomu, že obsahují nejméně tuků ze všech druhů ovoce a mají i nejnižší obsah sodíku, pomáhají v prevenci hypertenze a podporují srdeční činnost. Jestli máte problémy se srdíčkem, baštěte broskve klidně denně.

broskev

Na druhou stranu, sametová kůže broskví může u citlivých lidí vyvolat alergickou reakci, ale pomoc je snadná – stačí je oloupat.

V broskvích je také dost vitamínu C, B, antioxidantů a karotenu – dodají vaší pokožce svěžest, odolnost a zdravou barvu kůže, krásně pokožku zvláční a vypnou.

A proč bychom si vlastně nedopřáli přímo broskvovou pleťovou masku?! Jak na to? Broskev oloupejte, vyndejte pecku a vidličkou rozmačkejte najemno. Důkladně si umyjte obličej a naneste masku, nechte působit 15 minut a pak masku smyjte vlažnou vodou.

autor: Eva Bucharová | zdroje: www.bylinky.eu , www.magazinzdravi.cz
Spustit audio

Související