Vepřové plátky na hořčici
Správně by bylo „na hořčicích“ – budeme potřebovat dva druhy.
Ingredience
- 4 plátky vepřového masa – nejlépe z krkovice nebo z kýty, z pečeně
- sůl
- plnotučná hořčice a hrubozrnná hořčice (s celými semínky)
- 1 cibule
- 2 lžíce sádla nebo oleje na opečení
- sklenka smetany
Postup:
- Plátky masa naklepeme, nařízneme a osolíme, pak ještě potřeme plnotučnou hořčicí.
- Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, vložíme připravené plátky, opečeme po obou stranách, přidáme 2 lžíce hrubozrnné hořčice, mírně podlijeme a dusíme do měkka. V závěru přilijeme smetanu a necháme přejít varem.
- Podáváme s rýží nebo kuskusem, rýžovým bulgurem a podobně.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.