Bábovka s vaječným koňakem

Klasika k nedělní odpolední kávě…

Ingredience
  • 4 vejce
  • 10 lžic cukru krupice
  • sklenka oleje
  • sklenka vaječného koňaku
  • 10 lžic polohrubé mouky
  • půl sáčku kypřicího prášku
  • tuk a  mouka do formy, případně cukr moučka na posypání

Postup:

  1. Elektrickými metličkami nebo šlehačem ušleháme vejce s cukrem do pěny.
  2. Přidáme olej s vaječným koňakem, promícháme.
  3. Postupně přisypáváme mouku s práškem.
  4. Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy a ve střední troubě pečeme.
  5. Čas propečení závisí na síle těstové vrstvy, po 35-40 minutách uděláme test špejlí, pokud ji vytáhneme suchou, je dopečeno. Pokud ne a přitom už bábovka svrchu příliš tmavne, přikryjeme ji kusem pečicího papíru a dopečeme. Před vyklopením necháme trochu zchladnout. Před podáváním můžeme poprášit moučkovým cukrem.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.