Krkovice na cibuli a kečupu
Počasí vám zhatilo grilování? Krkovici to sluší i v domácí kuchyni.
Ingredience
- 500 g vepřové krkovice
- 2 cibule
- 4-5 lžic kečupu – jemný nebo ostrý nebo kombinace
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce hořčice
- paprika mletá, pepř, sůl
- půl šálku šlehačky
Postup:
- Do pekáče dáme sádlo a rozpustíme ho, na to dáme nakrájenou cibuli, maso nakrájené na kousky, hořčici a kečup, trochu osolíme a okořeníme, promícháme a krátce opečeme.
- Pak mírně podlijeme, zakryjeme, dáme do trouby a pečeme do měkka. Hlídáme, aby se tekutina zcela nevypařila.
- V závěru přidáme trochu šlehačky na zjemnění sosu a už jen krátce prohřejeme.
- Podáváme s vařenými bramborami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka