Listový koláč s hráškem
Znovu volám – pochváleno budiž listové těsto!
Ingredience
- 200 g listového těsta
- 1 kelímek ricotty
- 50 g eidamu
- 2 vejce
- sůl
- miska mraženého hrášku
Postup:
- Těsto na pomoučeném vále rozválíme na velikost formy.
- Do formy dáme pečicí papír, na něj urovnáme těsto a pokryjeme třemi čtvrtinami hrášku, který jsme předem propláchli na sítu horkou vodou.
- Do ricotty vmícháme vejce a strouhaný eidam a osolíme.
- Touto náplní zakryjeme hrášek a zbytek hrášku rozhodíme na povrch.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů, až zezlátnou okraje.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.