Rajská polévka s haluškami
Halušky udělají z této polévky sytý pokrm.
Ingredience
- 500 g pasírovaných rajčat
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 1 bujonová slepičí kostka
- pažitka nebo petrželka
- na halušky: 1 vejce, 4-5 lžic hrubé mouky, sůl
Postup:
- Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme pasírovaná rajčata, prosmahneme, zalijeme 3/4 litrem vody, přidáme bujón a povaříme. Eventuálně podle chuti dosolíme.
- Na halušky umícháme těsto z vejce, mouky a trochy soli a přes haluškové síto zavaříme do vroucí osolené vody. Když halušky vyplavou, jsou hotové.
- Halušky rozdělíme na talíře, přelijeme polévkou a ozdobíme sekanou petrželkou nebo pažitkou.
Související
-
Rajská polévka s krutony
Sezóna je v plném proudu, využijte čerstvých rajčat, na konzervy bude dost času v zimě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.