Rajská polévka s haluškami

Halušky udělají z této polévky sytý pokrm.      

Ingredience
  • 500 g pasírovaných rajčat
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 bujonová slepičí kostka
  • pažitka nebo petrželka
  • na halušky: 1 vejce, 4-5 lžic hrubé mouky, sůl

Postup:

  1. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme pasírovaná rajčata, prosmahneme, zalijeme 3/4 litrem vody, přidáme bujón a povaříme. Eventuálně podle chuti dosolíme.
  2. Na halušky umícháme těsto z vejce, mouky a trochy soli a přes haluškové síto zavaříme do vroucí osolené vody. Když halušky vyplavou, jsou hotové.
  3. Halušky rozdělíme na talíře, přelijeme polévkou a ozdobíme sekanou petrželkou nebo pažitkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.