Cizrna po africku
Cizrna je světově třetí nejdůležitější luštěnina – hned po hrachu a fazolích a zabydluje se i v české kuchyni.b
Ingredience
- 1 konzerva sterilované cizrny (obsah 400 ml)
- sterilovaná rajčata – 400 ml
- 1 cibule
- 100-150 g selského boku nebo anglické slaniny
- 2 lžíce arašídového másla (nepřislazovaného)
- šálek kokosového mléka
- 1 červená paprika
- česneku podle chuti
- sůl
- mleté chilli nebo chilli omáčka
- olej
Postup:
- Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme plátky česneku a nakrájenou papriku a opečeme.
- Přidáme rajčata, scezenou cizrnu, arašídové máslo, kokosové mléko, sůl a chilli podle chuti.
- Trochu podlijeme a povaříme asi čtvrt hodiny.
- Podáváme s dušenou rýží.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.