Cizrna po africku

Cizrna je světově třetí nejdůležitější luštěnina – hned po hrachu a fazolích a zabydluje se i v české kuchyni.b

Ingredience
  • 1 konzerva sterilované cizrny (obsah 400 ml)
  • sterilovaná rajčata – 400 ml
  • 1 cibule
  • 100-150 g selského boku nebo anglické slaniny
  • 2 lžíce arašídového másla (nepřislazovaného)
  • šálek kokosového mléka
  • 1 červená paprika
  • česneku podle chuti
  • sůl
  • mleté chilli nebo chilli omáčka
  • olej

Postup:

  1. Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme plátky česneku a nakrájenou papriku a opečeme.
  2. Přidáme rajčata, scezenou cizrnu, arašídové máslo, kokosové mléko, sůl a chilli podle chuti.
  3. Trochu podlijeme a povaříme asi čtvrt hodiny.
  4. Podáváme s dušenou rýží.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.