Vařená cizrna – základní recept
Suroviny: 200 g cizrny, voda, je vhodné přidat některé bylinky – např. saturejku, kmín nebo bazalku, fenykl.
Postup: Cizrnu namočíme přes noc do dostatečného množství studené vody, druhý den vodu slijeme, cizrnu propláchneme, zalijeme novou vodou, přidáme bylinky mírnící nadýmání – i když cizrna má tuto vlastnost v menší míře, než jiné luštěniny a vaříme hodinu i déle – podle potřeby. V tlakovém hrnci se doba zkrátí asi na 40 minut. Osolíme až po uvaření. Uvařenou cizrnu můžeme použít jako přílohu nebo přísadu do pokrmů, pomazánek i do salátů, je základem pro kaši jménem hummus.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.