Hovězí se smetanovou houbovkou
Babiččina klasika , neošiďte suroviny...
Ingredience
- 500 g hovězího masa
- 1 cibule
- 1 velká lžíce másla
- miska hub
- 200 ml šlehačky
- 2 lžíce kysané smetany
- sůl
- hladká mouka
- pepř
Postup:
- Maso vcelku vaříme v osolené vodě do měkka.
- Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, orestujeme, mírně opepříme, podlijeme vývarem z masa a udusíme do měkka, podle chuti osolíme.
- Omáčku podle potřeby zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve studené vodě nebo ve studeném vývaru, v závěru přilijeme šlehačku a vmícháme kysanou smetanu a necháme chvíli vařit.
- Maso nakrájíme na plátky, podáváme s kynutým nebo houskovým knedlíkem a přelijeme omáčkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.