Salát s balkánem a avokádem
V létě žádné dlouhé vaření...
Ingredience
- 1 list pekingského zelí
- 4-5 cherry rajčátek
- půl polní okurky
- půl avokáda
- 50 g balkánského sýra
- krémové balsamico
- lžíce slunečnicových semínek, sůl, špetka mletého chilli
Postup:
- Zelí a rajčátka nakrájíme, okurku nakrouháme na jemné plátky a promícháme.
- Přidáme nadrobno nakrájený nebo nahrubo nastrouhaný balkánský sýr, pokapeme krémovým balzamikovým octem, ozdobíme kousky avokáda a slunečnicovými semínky, která jsme předem krátce opražili, mírně osolili a okořenili mletým chilli.
- Podáváme s kouskem pečiva.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.