Salát s balkánem a avokádem

V létě žádné dlouhé vaření...

Ingredience
  • 1 list pekingského zelí
  • 4-5 cherry rajčátek
  • půl polní okurky
  • půl avokáda
  • 50 g balkánského sýra
  • krémové balsamico
  • lžíce slunečnicových semínek, sůl, špetka mletého chilli

Postup:

  1. Zelí a rajčátka nakrájíme, okurku nakrouháme na jemné plátky a promícháme.
  2. Přidáme nadrobno nakrájený nebo nahrubo nastrouhaný balkánský sýr, pokapeme krémovým balzamikovým octem, ozdobíme kousky avokáda a slunečnicovými semínky, která jsme předem krátce opražili, mírně osolili a okořenili mletým chilli.
  3. Podáváme s kouskem pečiva.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.