Zapečené plněné papriky
Plněné papriky patří do letního repertoáru, zkuste ty zapečené.
Ingredience
- 6 paprik
- asi půl kg mletého vepřového masa
- kořenící směs gyros, případně sůl
- šálek uvařené rýže
- 1 vejce
- 1 cibule
- 100 g anglické slaniny
- olej
- 100 g čedaru
- 1 krabička pasírovaných rajčat
Postup:
- Na oleji krátce osmahneme nakrájenou cibuli a na ní rozpečeme na kostičky nakrájenou slaninu.
- Mleté maso okořeníme kořením gyros, podle potřeby dosolíme a zapracujeme do něj vejce a uvařenou rýži.
- Papriky opláchneme, rozpůlíme, vyjmeme semínka a naplníme masovou směsí. Pokud trochu směsi zbude, nevadí, uděláme z ní malé kuličky a spolu s naplněnými půlkami paprik naskládáme do pekáče nebo pánve s cibulovým základem.
- Přidáme pasírovaná rajčata, mírně podlijeme, osolíme a dusíme, až se maso propeče.
- V závěru poklademe na papriky plátky čedaru a necháme je rozpustit.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.