Kotleta se šlehačkou a žampiony
Nic pro ty, kteří počítají kalorie...
Ingredience
- 2 kotlety
- 150 ml šlehačky
- 1 menší cibule
- hrst malých žampionů
- 80 g eidamu
- sůl
- bílý pepř
Postup:
- Kotletám nařízneme okraje, mírně je naklepeme, osolíme a opepříme.
- Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, vyložíme jimi dno zapékací mísy, položíme na ně připravené maso, zalijeme šlehačkou a přidáme malé žampiony vcelku – předem jim oloupeme hlavičku. Přidáme asi 2 lžíce vody a pečeme v předehřáté troubě, až maso změkne.
- V závěru posypeme strouhaným sýrem a necháme ho rozpéct. Podáváme s vařenými bramborami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.