Špecle po bulharsku
Zajímavý kříženec tyrolské a balkánské kuchyně.
Ingredience
- 4 porce špeclí (nebo jiných těstovin)
- 150-200 g anglické slaniny
- 2 papriky (žluté nebo zelené)
- 4 rajčata
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 150-200 g balkánského sýra
- sůl
- pažitka
Postup:
- Špecle uvaříme v osolené vodě.
- Na troše oleje rozpečeme nakrájenou slaninu, na ní osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené papriky, znovu osmahneme a pak přidáme nakrájená rajčata, osolíme a podusíme. V případě potřeby přidáme 1-2 lžíce vody.
- Uvařené špecle scedíme, vmícháme do nich připravenou směs a na talíři sypeme sýrem a pažitkou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.