Špecle po bulharsku

Zajímavý kříženec tyrolské a balkánské kuchyně.

Ingredience
  • 4 porce špeclí (nebo jiných těstovin)
  • 150-200 g anglické slaniny
  • 2 papriky (žluté nebo zelené)
  • 4 rajčata
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 150-200 g balkánského sýra
  • sůl
  • pažitka

Postup:

  1. Špecle uvaříme v osolené vodě.
  2. Na troše oleje rozpečeme nakrájenou slaninu, na ní osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené papriky, znovu osmahneme a pak přidáme nakrájená rajčata, osolíme a podusíme. V případě potřeby přidáme 1-2 lžíce vody.
  3. Uvařené špecle scedíme, vmícháme do nich připravenou směs a na talíři sypeme sýrem a pažitkou.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.