Dýně pečená se slaninou
Nekonečné jsou variace s dýní hokkaido.
Ingredience
- 1 středně velká hokaido
- 150 g anglické slaniny
- sůl
- olej
Postup:
- Dýni opláchneme, osušíme a rozkrojíme a vydlabeme semínka. Nemusíme loupat.
- Dužinu nakrájíme na obloučky, rozložíme na pečicí papír na plechu, osolíme, posypeme nakrájenou anglickou slaninou a jemně zakápneme olejem, slanina si pustí vlastní tuk.
- V předehřáté troubě upečeme. Můžeme použít jako přílohu nebo sníst jen tak.
Související
-
Dýně, královna podzimní kuchyně. Nechte se inspirovat recepty šéfkuchaře
K podzimu neodmyslitelně patří některá sezónní jídla. Zdeněk Kubíček, šéfkuchař z ústeckého zámečku Větruše si pro vás přichystal pár receptů z dýní.
-
Dýně není vhodná jen pro chuť, ale i naše pro zdraví
Tentokrát se zaměříme na plodinu, která je u nás v posledních letech stále oblíbenější, a to je dýně. Jestli nepatříte mezi ty, kteří si je pěstují na zahrádce, pok...
-
Dýně hokaido je nejen chutná. Dá se z ní připravit i omlazující elixír
Dýně hokaido má nádhernou barvu a sytou, nasládlou chuť. V české kuchyni už zdomácněla, navíc je ale i zdrojem mnoha zdraví prospěšných látek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.