Závitky s vysočinou

Místo vysočiny můžete volit jiný trvanlivý salám – třeba paprikový nebo herkules.

Ingredience
  • 4 plátky vepřového masa (z pečeně, kýty nebo krkovice)
  • asi 100 g salámu
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • hořčice
  • zelený pepř (sušený nebo nakládaný)
  • sůl
  • eventuálně trochu hladké mouky
  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme hořčicí a pokladem tenoučkými plátky salámu.
  2. Zavineme, zajistíme párátky.
  3. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, pak ji shrneme k okraji a opečeme ze všech stran závitky. Podlijeme horkou vodou, přidáme zelený pepř a dusíme do měkka. Chceme hustší šťávu, přidáme v závěru trošku hladké mouky rozmíchané ve studené vodě a provaříme.
  4. Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.