Vinná klobása
Velikost porcí určuje velikost hladu.
Suroviny:
4 porce vinné klobásy
hladká mouka
tuk na smažení
Postup:
- Porce klobásy stočíme do šneka, zpevníme špejlí a poprášíme hladkou moukou.
- Opečeme v rozehřátém tuku po obou stranách pěkně do zlatova. Díky mouce to při smažení tolik neprská a vytvoří se jemná kůrčička.
- Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší, přílohu ještě pokapeme výpekem.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.