Vinná klobása

Velikost porcí určuje velikost hladu.

Suroviny:

4 porce vinné klobásy

hladká mouka

tuk na smažení

Postup:

  1. Porce klobásy stočíme do šneka, zpevníme špejlí a poprášíme hladkou moukou.
  2. Opečeme v rozehřátém tuku po obou stranách pěkně do zlatova. Díky mouce to při smažení tolik neprská a vytvoří se jemná kůrčička.
  3. Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší, přílohu ještě pokapeme výpekem.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.