Bábovka andělská

Měla by být tak lehoučká a nadýchaná, jako andělská křídla, tak budeme opravdu zvlášť šlehat bílky a žloutky.

Suroviny:

6 vajec velikosti M

240 g cukru

360 g hladké mouky

půl šálku vody (tj. asi 120 ml)

1 lžička šlehačkového ztužovače

na špičku nože soli

tuk a mouka do formy

cukr moučka s vanilkovým cukrem na posypání nebo čokoládová poleva

Postup:

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Do bílků přidáme ztužovač a vyšleháme na pevný sníh, v závěru vešleháme polovinu cukru.
  2. V jiné nádobě ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru do pěny a přidáme špetku soli. Po lžicích pak přidáváme střídavě mouku a vodu a úplně nakonec zlehka vmícháme sníh.
  3. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy a ve středně předehřáté troubě upečeme.
  4. Zchladlou bábovku pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.