Fazolky smetanové

Můžeme připravit i z mražených lusků, ale čerstvé je čerstvé...

Suroviny:

miska fazolkových lusků

1 cibule

2 lžíce másla

hladká mouka

šálek šlehačky nebo smetany na vaření

kopr

sůl

Postup:

  1. Překrájené lusky uvaříme v osolené vodě.
  2. Mezitím na másle osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme trochou hladké mouky a osmahneme za stálého míchání na jíšku.
  3. Zalijeme vodou, rozmícháme, provaříme.
  4. Přilijeme šlehačku, podle chuti dosolíme a vložíme uvařené fazolkové lusky a nasekaný kopr.
  5. Podáváme s vařenými bramborami.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.