Fazolky smetanové
Můžeme připravit i z mražených lusků, ale čerstvé je čerstvé...
Suroviny:
miska fazolkových lusků
1 cibule
2 lžíce másla
hladká mouka
šálek šlehačky nebo smetany na vaření
kopr
sůl
Postup:
- Překrájené lusky uvaříme v osolené vodě.
- Mezitím na másle osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme trochou hladké mouky a osmahneme za stálého míchání na jíšku.
- Zalijeme vodou, rozmícháme, provaříme.
- Přilijeme šlehačku, podle chuti dosolíme a vložíme uvařené fazolkové lusky a nasekaný kopr.
- Podáváme s vařenými bramborami.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.