Mrkvové řezy
Trochu zdravější varianta moučníku.
Ingredience
- 2 větší mrkve
- 1 hrnek hladké mouky
- půl hrnku cukru
- půl hrnku oleje
- 1 vajíčko
- půl kypřicího prášku
- mléko – podle potřeby, asi půl hrnku
- 1 lžíce citronové šťávy
- případně citronová poleva
Postup:
- V mléce rozkvedláme vejce, olej, přidáme cukr a jemně nastrouhanou mrkev s citronovou šťávou.
- Přidáme mouku s práškem a vymícháme hladké těsto. Podle potřeby můžeme přidat trochu mléka, těsto by mělo mít hustotu jako těsto na bublaninu.
- Vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme.
- Zchladlý moučník můžeme potáhnout citronovou polevou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.