Mrkvové řezy

Trochu zdravější varianta moučníku.

Ingredience
  • 2 větší mrkve
  • 1 hrnek hladké mouky
  • půl hrnku cukru
  • půl hrnku oleje
  • 1 vajíčko
  • půl kypřicího prášku
  • mléko – podle potřeby, asi půl hrnku
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • případně citronová poleva

Postup:

  1. V mléce rozkvedláme vejce, olej, přidáme cukr a jemně nastrouhanou mrkev s citronovou šťávou.
  2. Přidáme mouku s práškem a vymícháme hladké těsto. Podle potřeby můžeme přidat trochu mléka, těsto by mělo mít hustotu jako těsto na bublaninu.
  3. Vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme.
  4. Zchladlý moučník můžeme potáhnout citronovou polevou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.