Mrkvový krém
Žádný dezert, ale výborná polévka!
Suroviny:
4-5 mrkví
1 cibule
3 lžíce másla
asi půl litru mléka
šálek smetany
šťáva z poloviny pomeranče
pepř
strouhaný muškátový oříšek
sůl
Postup:
- Mrkev a cibuli nakrájíme a krátce opečeme na másle.
- Zalijeme mlékem a povaříme.
- Když je mrkev měkká, rozmixujeme, přidáme vodu, aby byla polévka přiměřeně hustá, osolíme, okořeníme, přilijeme pomerančovou šťávu a smetanu a krátce povaříme.
- Pro vizuální efekt můžeme trochu té už povařené mrkve odebrat a vrátit ji do rozmixované polévky.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.