Mrkvový krém
Žádný dezert, ale výborná polévka!
Suroviny:
4-5 mrkví
1 cibule
3 lžíce másla
asi půl litru mléka
šálek smetany
šťáva z poloviny pomeranče
pepř
strouhaný muškátový oříšek
sůl
Postup:
- Mrkev a cibuli nakrájíme a krátce opečeme na másle.
- Zalijeme mlékem a povaříme.
- Když je mrkev měkká, rozmixujeme, přidáme vodu, aby byla polévka přiměřeně hustá, osolíme, okořeníme, přilijeme pomerančovou šťávu a smetanu a krátce povaříme.
- Pro vizuální efekt můžeme trochu té už povařené mrkve odebrat a vrátit ji do rozmixované polévky.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.