Mrkvový krém

Žádný dezert, ale výborná polévka!

Suroviny:

4-5 mrkví

1 cibule

3 lžíce másla

asi půl litru mléka

šálek smetany

šťáva z poloviny pomeranče

pepř

strouhaný muškátový oříšek

sůl

Postup:

  1. Mrkev a cibuli nakrájíme a krátce opečeme na másle.
  2. Zalijeme mlékem a povaříme.
  3. Když je mrkev měkká, rozmixujeme, přidáme vodu, aby byla polévka přiměřeně hustá, osolíme, okořeníme, přilijeme pomerančovou šťávu a smetanu a krátce povaříme.
  4. Pro vizuální efekt můžeme trochu té už povařené mrkve odebrat a vrátit ji do rozmixované polévky.

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.